poniedziałek, 12 lutego 2018

NIETYPOWA SZARLOTKA


Składniki 
Wafle ryżowe – 4 szt. (40g)
Jabłko – 2 szt.
Jaja kurze – 1 szt.
Miód – 1 łyżka
Cynamon – szczypta
PRZEPIS:
  Dwa wafle kruszymy i wykładamy na spód żaroodpornego naczynia (małego), a następnie polewamy łyżką miodu. Jabłka trzemy na tarce, mieszamy z cynamonem i wykładamy na wafle. Na jabłka kruszymy pozostałe wafle. Jajko miksujemy ze szczyptą cynamonu przez około minutę, a następnie polewamy nim szarlotkę. Pieczemy w temp 180 stopni przez około 20 minut. 
UWAGA!
Masę jabłkową z jajkiem można zastąpić gotowymi prażonymi jabłkami z cynamonem ze słoika (1 szklanką).


1 komentarz:

  1. Nigdy jeszcze nie jadłam szarlotki w podobny sposób, więc z przyjemnością wypróbuję ten przepis. I z chęcią będę częściej zaglądać na Waszego bloga :)

    OdpowiedzUsuń