Składniki
Wafle ryżowe – 4
szt. (40g)
Jabłko – 2 szt.
Jaja kurze – 1
szt.
Miód – 1 łyżka
Cynamon –
szczypta
PRZEPIS:
Dwa wafle kruszymy
i wykładamy na spód żaroodpornego naczynia (małego), a następnie
polewamy łyżką miodu. Jabłka trzemy na tarce, mieszamy z cynamonem i wykładamy
na wafle. Na jabłka kruszymy pozostałe wafle. Jajko miksujemy ze szczyptą
cynamonu przez około minutę, a następnie polewamy nim szarlotkę. Pieczemy w
temp 180 stopni przez około 20 minut.
UWAGA!
Masę jabłkową z jajkiem można
zastąpić gotowymi prażonymi jabłkami z cynamonem ze słoika (1 szklanką).
Nigdy jeszcze nie jadłam szarlotki w podobny sposób, więc z przyjemnością wypróbuję ten przepis. I z chęcią będę częściej zaglądać na Waszego bloga :)
OdpowiedzUsuń