wtorek, 20 lutego 2018

CZEKOLADOWE CIASTO Z … FASOLI!



Składniki (mała keksówka):
·2 jajka
·2 garści rodzynek
·4 łyżki otrębów pszennych
·3 łyżki odtłuszczonego mleka w proszku
·1 łyżeczka proszku do pieczenia
·1 łyżka kakao
·1 łyżka miodu
·1 puszka czerwonej fasoli
·3 łyżki zaparzonej kawy
·140g serka homogenizowanego

PRZEPIS:
Fasolę odcedzamy i dokładnie przepłukujemy, następnie wszystkie składniki (oprócz 1 garści rodzynek) wrzucamy do blendera i miksujemy na jednolitą masę. Na koniec wrzucamy drugą garść rodzynek, mieszamy, przekładamy ciasto do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170-180 stopni i pieczemy przez około 40 minut (do suchego patyczka).


1 komentarz:

  1. o mniam :) nigdy nie jadałam ciasta z fasolą :) brzmi przepysznie :)
    pozdrawiam

    mojaszafamodnszafa.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń