Składniki (mała keksówka):
·2 jajka
·2 garści rodzynek
·4 łyżki otrębów pszennych
·3 łyżki odtłuszczonego mleka w proszku
·1 łyżeczka proszku do pieczenia
·1 łyżka kakao
·1 łyżka miodu
·1 puszka czerwonej fasoli
·3 łyżki zaparzonej kawy
·140g
serka homogenizowanego
PRZEPIS:
Fasolę odcedzamy i dokładnie
przepłukujemy, następnie wszystkie składniki (oprócz 1 garści rodzynek)
wrzucamy do blendera i miksujemy na jednolitą masę. Na koniec wrzucamy drugą
garść rodzynek, mieszamy, przekładamy ciasto do keksówki wyłożonej papierem do
pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170-180 stopni i pieczemy
przez około 40 minut (do suchego patyczka).
o mniam :) nigdy nie jadałam ciasta z fasolą :) brzmi przepysznie :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
mojaszafamodnszafa.blogspot.com